Ametiühinguliider Peep Peterson: Loovisikute puudulik sotsiaalkaitse on osa suuremast probleemist

Möödunud nädalal kerkis esile loomeinimeste ravikindlustuse igipõline probleem. Seda avas ka Praxise analüütik Kaupo Koppel Klassikaraadios, nentides, et loovisikute probleemipundar saab alguses sotsiaalkaitse süsteemist, mis eeldab, et kõik on üksnes palgatöötajad.

Peep Peterson.

 

Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson: „Pole tegelikult loovisiku-spetsiifilist probleemi. Probleem on laiem, sotsiaalkindlustuse eest maksab traditsiooniline töötaja.“

Ametiühingud tahavad algatada ravikindlustuse ja töötutoetuste laiendamise kõigile töötegija vormidele. Nad pöördusid selle teemaga äsja ka peaministri poole. „Peaminister vastas, et tehke oma (sotsiaal)ministeeriumi juures, mis te tahate, aga pandeemia tõttu pole valitsusel aega sellega tegeleda. Lisaks kehtib maksurahu, mistõttu ühtki muutust tõsiselt ei kaaluta,“ vahendas Peterson.

Mis saab edasi? „Püsivus ehk kangekaelsus on ametiühingute DNAs. Otsime partnereid, kogume jõudu, et teema valimisteks ette valmistada. Mida ei tahaks, on erakondade kiirkokkulepped kinniste uste taga koalitsiooniläbirääkimistel. Seega hoiame küsimuse koos nähtaval ja liigume kokkuleppe suunas,“ sõnas Peterson optimistlikult.

Viited

Artiklid samast kategooriast