Minister soovib säilitada tasuta sõitu väikelastele ja puuetega inimestele

Hiljuti saime teada, et ahned bussifirmad enam ei pea tasuta vedama väikelapsi ja puuetega inimesi. Nimelt läksid ahned ettevõtjad riigi vastu kohtusse, et tasuta vedamise kohustusest loobuda. Üllatavalt otsustas Euroopa Kohus, et sellist kohustust riik seada tõesti ei tohtinudki, vähemalt ilma hüvitiseta bussifirmadele.

Kas see tähendab, et alla seitsmeaastased lapsed ja puuetega inimesed enam tasuta sõita ei saagi? Majandusminister lubab tekkinud olukorrale lahenduse leida.

Riina Sikkut möönab, et ministeeriumis on laual uus seadusemuudatus, mis kaotab tasuta vedamise kohustuse. Küll aga loodab minister jõuda kokkuleppele bussifirmadele inimeste tasuta vedamise hüvitamise osas. Nõnda jääks nii reisijad kui bussifirmad rahule: puuetega inimesed ja väikelapsed saaks jätkuvalt sõita tasuta, ettevõtjad saaks nende vedamise eest riigilt raha. Peamine on, et Sikkuti kodupartei (SDE) koalitsioonipartnerid ehk ennekõike Reformierakond ka selleks raha eraldamisega nõustuks.

Jääb loota, et majandusministril õnnestub oma plaanid ellu viia, sest vastasel korral oleks tagajärjed reisijate jaoks äärmiselt ebameeldivad. Kindlasti aga tuleb meeles pidada, et kogu draama on tekkinud ainult ettevõtjate ahnuse tõttu. Kui poleks nad kohtusse läinud, poleks probleemi tekkinud.

Ilmselt mõnel bussiärikal jääb praegusest kasumist väheseks.

Artiklid samast kategooriast