Alla keskmise teenijad võivad Reformierakonna maksuplaanist suud puhtaks pühkida

Reformierakond lubab aidata inimesi toimetulekukriisis tulumaksuvabastuse kõigile laiendamise plaaniga. Paraku sellest võidavad enim kõige rikkamad, samas kui enamik pensionäre ja pooled palgasaajad väljaspool suuri keskusi ei saa sellest peaaegu midagi.

Kuidas nii? Peaministri partei lubab ju aidata keskklassi! Paraku Reformierakonna definitsiooni järgi ei kuulu keskklassi need, kes teenivad alla 1200 euro kuus.

Nimelt Reformierakonna maksuplaan lubab tervelt 9 eurot – ja uskumatult – 20 senti kuus neile, kes teenivad alla 1200 euro kuus! Tegemist pole mingi eksimusega – seda saab välja lugeda Reformierakonna enda reklaamist!

Loomulikult teavad kõik, kel on olemas pensionieas sugulasi, et valdav enamus pensionäre ei teeni isegi 1000 eurotki, 1200-st rääkimata. Kuid veelgi olulisem on tõik, et kõikjal väljaspool Harju- ja Tartumaad jääb mediaanpalk alla 1300 euro. Sealhulgas 11-s maakonnas 15-st jääb see 1200 juurde või alla selle.

Kuvatõmmis statistikaameti palgarakendusest, info mediaanpalga kohtaMida aga see statistika tähendab? Mis on mediaanpalk? Mediaanpalk on see palganumber, millest vähem teenib täpselt pool palgasaajatest.

Teisisõnu pooled Eesti töötajad, kes elavad väljaspool Harju- ja Tartumaad, ei saa sisuliselt mingit arvestatavat kasu Reformierakonna maksuplaanist!

Kuhu siis lähevad sajad miljonid riigikassast?

Samas on Rahandusministeeriumi tarkpead arvutanud, et Reformierakonna maksulangetuse plaan viib riigi rahakotist 340 miljonit eurot aastas. 340 miljonit eurot, mis võiks minna hoopis ravijärjekordade lühendamiseks, haridusvõimaluste parandamiseks või päriselt kannatavate inimeste – vaeste, pensionäride ja madalapalgaliste – aitamiseks.

Vastus on lihtne: suurimat võitu saavad need inimesed, kes teenivad üle 2100 euro kuus – nemad saavad 140 eurot kuus lisaks. Kingitusena isiklikult Kaja Kallaselt, makstud kõigi meie ühisest rahakotist ehk riigikassast. Seda infot samuti saab kergesti lugeda Reformierakonna valimisreklaamist.

Reformierakond silmakirjalikult väidab, et toetuste jagamisel tuleb aidata kõige nõrgemaid. Kuid suurima hinnalipikuga oravapartei valimislubadus on lennukilt raha loopimine kõige rikkamatele inimestele. Kui see pole rikaste valijate ostmine vaeste maksuraha eest, siis mis see on?

5. märtsil on meil kõigil võimalus peatada Reformierakonna maksularistamine. Vähemalt, kui me valime targalt.

Artiklid samast kategooriast