Trump toetab LGBT õigusi – on Isamaa ja EKRE kord?

Hiljuti leidsid oma postkastidest Iowa osariigi elanikud huvitavaid lendlehte, milles kiidetakse Donald Trumpi kui LGBT õiguste kaitsjat. Brošüüril on toodud esile Trumpi soosivad tsitaadid LGBT õiguste kohta ning ajalehtede pealkirjad Trumpi hotellides korraldatud LGBT ürituste kohta. Kas see tähendab, et USA konservatiivide soosik on nüüd asunud LGBT õigusi toetama?

Kuigi antud lendlehe taga võivad ilmselt olla Trumpi eelvalimiste oponendid, kes püüavad kahjustada tema mainet kõige konservatiivsemate evangeelsetest kristlastest valijate seas, võib selline taktika hoopis luhtuda.

Nimelt on toetus samast soost paaride abieludele tõusnud USA-s tervelt 71%-ni. Kuid see pole veel kõik: nüüd ka 49% vabariiklastest toetab samast soost inimeste abiellumist. Pooled vabariiklased on LGBT õiguste poolt! Nemad hoopis suhtuvad positiivselt uudisesse, et Trump toetab LGBT õigusi ka!

USA-s sai abieluvõrdsus seaduseks alles 2015. aasta juunis. Kaheksa aastaga on ka pooled konservatiivid sellega jõudnud kohaneda, sealhulgas peamine vabariiklane Donald Trump.

Kas ongi nii, et USA näidet järgides juba 2030. aastaks asuvad abieluvõrdust toetama Urmas Reinsalu ja Martin Helme? Aeg näitab.

Artiklid samast kategooriast