Rahvas on hakanud koguma allkirju Reformierakonna plaani vastu külmutada õpetajate, päästjate ja politseinike palku – kirjuta alla ka ise!

Sel nädalal oleme kajastanud rahandusminister Mart Võrklaeva (Reformierakond) ideed külmutada õpetajate, kultuuritöötajate, päästjate ja politseinike palku järgmiseks neljaks aastaks.

Plaan on saanud rohkelt kriitikat, teiste seas kritiseeris seda siseminister Lauri Läänemets (SDE). Nüüd aga eestlastel on tekkinud võimalus ise näidata, et neile Võrklaeva plaan korda ei lähe: Rahvaalgatuse keskkonnas loodi petitsioon, mis nõuab õpetajate, päästjate ja politsenike palgatõusu jätkamist ja järgmisel aastal.

Petitsiooni algatajad toovad välja, et kõikide ülalmainutud elukutsete esindajate töötasu miinimummäär – ning just miinimumäära ulatuses saavad töötasu enamikud õpetajad, päästjad ja politseinikud – jääb juba praegu keskmisele palgale alla.

Samuti meenutatakse, et alles eelmisel aastal tõusid hinnad poodides Statistikaameti hinnangul 19,4% ning hinnatõus on jätkunud ka käesoleval aastal.

Petitsiooni algatajate viimane argument on aga see, et Eesti Pank prognoosib järgmiseks aastaks keskmise palga tõusu 7,8% ulatuses. Kui teistel palk tõuseb, miks peab see olema külmutatud politseinikel, päästjatel ja õpetajatel?

Petitsiooni allkirjastamine kestab 30. septembrini veebiaadressil: https://rahvaalgatus.ee/initiatives/17606d1b-c5b8-42f0-99ea-79c86ce7bacb

Artiklid samast kategooriast