Rae valla Reformierakonna valijad said ebameeldiva üllatuse osaliseks

Vahe Reformierakonna lubaduste ja tegude vahel polnud nii suur kunagi varem.

Reformierakond on lubanud nii 2023. kui 2019. aasta Riigikogu valimistel tasuta lasteaiakohta kõigile. Loomulikult pole see lubadus realiseerunud, kuigi oravapartei juht Kaja Kallas on pidanud peaministri ametit alates 2021. aasta algusest. Kuid seda enam, tegelik Reformierakonna käitumine on võimul lubatule täiesti vastupidine. Markantseim näide on Rae vald.

Nimelt said Rae vallas elavad lapsevanemad hiljuti ebameeldiva üllatuse osaliseks: lasteaia kohatasu tõuseb selles vallas kaks korda kõigest viie kuu jooksul. Kui seni maksis lasteaiakoht 80 eurot kuus, siis alates selle aasta 1. septembrist tõusis hind 108 euroni. Nüüd tõuseb kohatasu jaanuaris veelgi: 123 euroni. Lisaks tuleb maksta lapse päevast toiduraha 2,40 euro ulatuses, mis teeb kogukuluks ligi 200 eurot kuus.

Küsimus: kes on teinud sellise sigaduse Rae valla lapsevanematele? Otseloomulikult valimistest valimistesse tasuta lasteaeda üle kogu Eesti lubav Reformierakond!

Viimastel, 2021. aasta kohalike omavalitsuste valimistel sai oravapartei 47,4% Rae vallas antud häältest ning 14 kohta vallavolikogu 25-st. Seega pole Reformierakonna valijatel kedagi teist süüdistada peale oma valitud esindajate – just oravad on valda aastaid järjest oma äranägemisel valitsenud.

Loodetavasti Rae valla elanikud võtavad juhtunust õppust ning enam ei usalda oravapartei kätte oma valda ja lasteaedu. Ülejäänud Eestile on aga Rae valla reformierakondlik õudus järjekordseks meenutuseks, milleni viib praeguse peaministripartei poolt hääletamine: soovitust otse vastupidiste tulemusteni.

Artiklid samast kategooriast