Loe, mida Reinsalu Soome sõbrad teevad!

Eesti populaarseim erakond on Urmas Reinsalu juhitud Isamaa. Härra Reinsalu lubab võimule pääsedes Eesti majandust elavdada. Ometi on sel lubadusel kohutav varjupool: konservatiivide majanduse „elavdamise“ retseptid põhinevad alati töötajate õiguste piiramisel!

Ei usu? Loe, mida teeb Soomes Koonderakonna ja Põlissoomlaste juhitud valitsus! Koonderakond on Isamaa sõsarpartei ning Põlissoomlased on EKRE semud europarlamendis.

Koonderakonna juhitud Soome valitsus suutis vähem kui aastaga pärast valimisvõitu:
• Lõpetada esimese haiguspäeva hüvitamine;
• Lõpetada töötuskindlustushüvitise ja eluasemetoetuse indekseerimine;
• Külmutada töötuskindlustushüvitise ja muude toetuste suurused kuni 2027. aastani – ja seda keset inflatsioonikriisi;
• Kärpida täiskasvanute koolituse raha.

Seda enam, Soome töötajad ei suuda tulevikus isegi enda õiguste eest korralikult seista: valitsus soovib piirata töötajate õigust streikida! Isegi Kaja Kallasele pole (veel) pähe tulnud idee keelata õpetajatel streikida. Ning kui töötajad söandavad valitsuse kiuste streigile minna, ootavad neid karmid tagajärjed: lihttöötajat saab trahvida 200 euroga ja ametiühingut koguni 150 000 euroga!

Õnneks saavad veel soomlased oma õiguste nimel streigile minna, ning seda õigust kasutas sel nädalal 300 000 inimest. Pikemalt saab lugeda Soome töötajate vaprast võitlusest oma küünilise valitsuse vastu ERR-ist.

Veebruaris kajastab Vaade hoiatavaid näiteid Eesti naaberriikidest kui ka kaugematest maadest selle kohta, mis juhtub, kui teha viga ja hääletada valimistel konservatiivide ja muude parempoolsete poolt.

Artiklid samast kategooriast