Vaesuse nägu lastega peredes

Kadri Kõusaarelt on LP-s ilmunud mahukas artikkel vaesuse näost, millest väga rääkida ei taheta. Artikli üks tugevusi on see, et seal kirjutatakse ka lahendusest – ja see ei ole paremliberaal Kristina Šmigun-Vähi vihjatud laiskuse väljajuurimine. Lahendus on maksusüsteemi põhimõtteline muutmine.

Foto: kuvatõmmis

 

“”Eestis tuleks teha ettevõtete tulumaks! See õige, klassikaline ettevõtete tulumaks, mis lahutatakse maha automaatselt, enne investeeringuid. Praegune süsteem on ju hullumeelne,” ütleb Anu Adermann, ravimifirma juht. “Kümne küünega hoitakse kinni sest 1990-ndate igandist.”

“Meie meditsiin ja sotsiaalsüsteem on alarahastatud – firmade tulumaksust saadav raha tooks nii vajalikku lisa. Nii kaua, kui me koorime eraisikut ja jätame puutumata firmad reaalselt suurte summadega, midagi ei muutu. /../ Justkui ei nähta ette, kui ohtlik on vaesus ja suured klassivahed.””

Miks peaks edukas ettevõtja ühiskonnale tagasi andma? “Taevast ei kuku alla küps ettevõtja – keegi on teda enne sünnitanud, kasvatanud, turvanud ja harinud,” osutab Adermann.

 

 

Loe edasi: https://epl.delfi.ee/artikkel/95462773/suur-lugu-laste-vaesus-21-sajandi-eestis-tuba-oli-talvel-nii-kulm-et-oosel-maha-kukkunud-lutipudel-oli-hommikuks-jaatunud

Artiklid samast kategooriast