Kolm soovitust peaminister Kallasele vaktsineerimise tõhustamiseks

Äsjases Vikerraadio saates „Stuudios on peaminister“ selgus, et Kaja Kallasel ei ole lahendusi, kuidas vaktsineerimist hoogustada.

Vaade tuleb appi ja esitab kolm peamist sammu, kuidas Eestis parandada elanikkonna vaktsineerituse määra.

 

    Foto: kuvatõmmis ERRi veebist

 

  • Riik peab kõnelema kriisis kindlalt, selgelt ja ühel häälel. Praegu on kommunikatsioon kohati vastukäiv, pihustunud ega pane vaktsineerimata sihtrühmi kaitsepookima.
    Moodustada venekeelse kommunikatsiooni operatiivgrupp, sest siin on potentsiaalselt kõige enam võita (ja kõige vähem tehtud). Maardu, Lasnamäe, Ida-Virumaa vaktsineerimise määr kõneleb oma.
  • ️Suur osa nakkusohtlikest kohtadest on linnade-valdade hallata: koolid, kultuurikeskused, hoolekandeasutused. Valitsus peab seadma igale omavalitsusele eraldi vaktsineerimiseesmärke. Selleks tuleb koostada iga omavalitsusega tegevuskava. Hõlmata vaktsineerimisprotsessi vallad ja linnad oma asutuste, inimeste ja kohaliku infovõimekusega.
  • Eakate riskirühm. Arvestades seda, et kõige haavatavamate kaitsmisel on peale nende elu kaitsmise ka ülekaalukas avalik huvi (piirangute vältimine, haiglate lahtiolek jm), on rahalise motivaatori rakendamine õigustatud. Igale pensionieas vaktsineerijale, sh tagantjärele, ja tõhustusdoosi saajale eraldada terviseteenuse sooduskupong väärtusega 250 eurot.
Artiklid samast kategooriast